Sport

Canoistul Serghei Tarnovschi și-a adjudecat patru medalii în China

Canoistul Serghei Tarnovschi și-a adjudecat patru medalii în China

Canoistul Serghei Tarnovschi și-a trecut în cont încă patru medalii prestigioase. Reprezentatul Republicii Moldova, care a urcat pe podiumul olimpic, în acest an, a cucerit două distincții de aur, una de argint și una de bronz, toate la o singură competiție desfășurată în China.

În proba de 500 de metri, Serghei Tarnovschi a trecut primul linia de sosire. Sportivul din Republica Moldova a avut nevoie de un minut, 58 de secunde și 12 sutimi pentru a parcurge distanța, depășindu-i la peste o secundă pe adversarii săi. Pe treapta secundă s-a clasat Nicolae Crăciun, reprezentantul Italiei, care s-a născut la Chișinău, iar locul trei i-a revenit neamțului Conrad Scheibner.



Pe lângă această medalie de aur, Serghei Tarnovschi și-a adjudecat și o distincție de argint, într-o cursă mai puțin obișnuită, în care participanți au avut nu doar de vâslit peste trei kilometri, dar și de alergat câțiva zeci de metri. Proba a fost câștigată de ibericul Jaime Duro, fiind unicul care l-a depășit pe reprezentantul Republicii Moldova, cronometrat în aproximativ 15 minute și 53 de secunde. Ungurul Balazs Adolf a completat podiumul de premiere.



Alte două distincții au fost obținute de Serghei Tarnovschi în proba de dublu, unde a făcut echipă alături de polonezul Viktor Glazunov, cucerind bronzul, dar și cu reprezentanta Canadei, Sophia Jensen, alături de care a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere.



Tarnovschi și-a suplimentat în acest fel palmaresul cu alte patru medalii valoroase, pe lângă cele obținute la Campionatele Mondiale și Europene. Cea mai importantă distincție este bronzul obținut la Olimpiada din capitala Franței.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter