Social

Festivalul Vinului R. Moldova s-a desfășurat la București

post-img
Imagine

În perioada 12-13 octombrie 2024, a avut loc cea de-a IV-a ediție a Festivalului Vinului Moldovei la București, cu genericul „Vinul nostru cucerește lumea”, transmite MOLDPRES.

Evenimentul a reunit peste 50 de producători de vinuri din Republica Moldova, oferind publicului spre degustare o selecție impresionantă de vinuri premiate și apreciate la nivel internațional.

Atât bucureștenii, cât și alți cetățeni străini s-au bucurat de masterclass-uri cu experți somelieri, activități recreative și surprize, ateliere și conferințe destinate specialiștilor din domeniu, precum și de un concert în aer liber susținut de artiști îndrăgiți, precum Satoshi, Theo Rose, Nicoleta Nucă și Damian Drăghici, potrivit Ambasadei Republicii Moldova în România.

Evenimentul a fost organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului, cu sprijinul Ukraine-Moldova American Enterprise Fund, Ambasadei Republicii Moldova și Primăriei Municipiului București.

Vinurile basarabene sunt exportate în peste 65 de țări ale lumii, reprezentând 85% din volumul total produs în Republica Moldova, fiind premiat cu peste 6500 de medalii în ultimii 6 ani, peste jumătate dintre acestea fiind de aur.

România rămâne în continuare principala piață de desfacere a vinurilor basarabene, cu o cotă de aproximativ 15% din totalul exporturilor.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter