Politic

Ultima săptămână de campanie electorală

Ultima săptămână de campanie electorală

Candidaţii la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova au început în forţă ultima săptămână de campanie electorală. Promisiunile lor au vizat, de această dată, familiile tinere şi subiecte precum domeniul educaţiei şi pensiilor.

Vasile Tarlev, candidatul Partidului "Viitorul Moldovei" la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, a lansat un nou spot electoral, în care enumeră obiectivele sale.


VASILE TARLEV candidatul Partidului Viitorul Moldovei „:A venit timpul să zicem stop optimizării, stop lichidării. Este timpul să investim în educaţie, să oferim suport real celor care vor să-şi dezvolte afacerile”.


Într-o înregistrare video, candidatul independent Victoria Furtună încearcă să-i convingă pe alegători să o voteze şi vine cu noi argumente.


VICTORIA FURTUNĂ candidat independent „:Avem posibilitatea ca împreună să schimbăm istoria, unde în fruntea statului va fi un preşedinte al poporului şi nu al partidului, nu al partenerilor externi, nu al altor ţări străine."


Iar Tudor Ulianovschi a anunţat, tot pe o reţea de socializare, despre planurile sale legate de încurajarea familiilor tinere să rămână acasă.


TUDOR ULIANOVSCHI CANDIDAT INDEPENDENT: „Voi iniția un proiect de lege privind oferirea alocației de 1.000 de lei lunar, fiecărui copil, până la vârsta de 18 ani. Mă voi implica activ pentru creșterea salariului minim al bugetarilor până la 15.000 de lei și a pensiei minime până la 5.000 de lei, asigurând astfel un trai decent pentru toți. Voi monitoriza cu atenție indexarea salariilor și pensiilor conform inflației."


Candidatul Blocului Împreună la funcţia de preşedinte, Octavian Ţîcu, a publicat mai multe fotografii de la o întâlnire cu un grup de alegători din Italia.


OCTAVIAN ŢÎCU CANDIDAT AL BLOCULUI ÎMPREUNĂ: „Am povestit "italienilor" noştri cine suntem şi care sunt angajamentele noastre politice pentru funcția de preşedinte al statului, precum şi programul nostru de guvernare pentru Republica Moldova. În Italia, diaspora este proeuropeană şi unionistă, care "Împreună" cu noi va merge la referendum şi la prezidențiale 2024."

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter