Social

Centrele multifucționale ale ASP vor activa conform unui program special de muncă în ziua alegerilor

post-img
ASP

Centrele multifucționale ale Agenției Servicii Publice /ASP/ vor activa conform unui program special de muncă în ziua de duminică 20 octombrie 2024, atunci când în Republica Moldova se vor desfășura alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional. Astfel, la solicitarea cetățenilor Republicii Moldova cu vârsta de peste 18 ani vor fi eliberate buletine de identitate provizorii și vor fi înmânate buletinele de identitate confecționate, transmite MOLDPRES.

În contextul scrutinului de duminică, cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot sunt îndemnați să verifice valabilitatea actelor de identitate pe care le dețin și să întreprindă acțiuni de a le preschimba până la data desfășurării scrutinului, în cazul în care acestea nu sunt valabile.

Duminică, pe 20 octombrie, centrele multifucționale ale ASP vor activa de la ora 07.00, până la ora 21.00.

Pentru eliberarea actelor de identitate, solicitanții se pot adresa la orice centru multifuncțional al Agenției Servicii Publice, indiferent de locul înregistrării la domiciliu și/sau reședința temporară, iar cei aflați în străinătate - la misiunile diplomatice și oficiile consulare ale Republicii Moldova (MDOC). În lipsa MDOC în statul de reședință al solicitantului, cererea respectivă poate fi depusă la orice MDOC.

ASP a mai anunțat că cetățenii Republicii Moldova care au depus cererea pentru eliberarea buletinului de identitate în perioada 20 septembrie – 17 octombrie 2024, pot ridica actul de identitate până la data de 18 octombrie 2024, inclusiv în cazul în care termenul limită al comenzii depășește această dată, indiferent de tariful achitat.

Potrivit prevederilor legale, cetățenii Republicii Moldova cu domiciliul în țară sunt obligați să dețină buletine de identitate de la vârsta de 16 ani. Primul buletin de identitate se eliberează în mod gratuit.

Informații suplimentare pot fi obținute prin intermediul Serviciului suport clienți al Agenției Servicii Publice  la numărul de telefon 14-909 sau (+373) 022-25-70-70 și pe pagina oficială a Agenției Servicii Publice www.asp.gov.md.


 

author-img_1

Cristian Sava

Reporter