Actualitate

ACTUALIZARE: Natalia Morari declară că Veaceslav Platon a finanțat din pușcărie Jurnal TV. Postul de televiziune se apără: Sunt afirmații neadevărate

post-img
Natalia Morari, la dezbaterile Jurnal TV

Actualizare: Postul de televiziune Jurnal TV dezminte acuzațiile lansate de Natalia Morari. „Dorim să clarificăm ferm și categoric că aceste afirmații sunt complet neadevărate și nu au nicio bază factuală”, se spune într-o declarație a postului de televiziune.

„Considerăm că aceste acuzații sunt parte a unei campanii de denigrare și discreditare a postului nostru, având ca scop compromiterea credibilității și integrității noastre în fața publicului. Cei care răspândesc astfel de dezinformări urmăresc să obțină beneficii personale și să lovească într-o instituție de presă care luptă pentru adevăr și pentru dreptul cetățenilor la informație corectă.

Ne rezervăm dreptul de a acționa pe cale legală împotriva celor care propagă astfel de minciuni, pentru a proteja reputația Jurnal TV și pentru a apăra jurnalismul liber și independent în Republica Moldova, însă înțelegem că aceste acțiuni sunt așteptate de persoanele vizate pentru a-și populariza falsurile răspândite și pentru a se victimiza de un atac mediatic, împrejurări în care nu vom coborî la nivelul lor”, se mai spune în declarația Jurnal TV. 

Știre inițială: Veaceslav Platon ar fi influențat politica editorială a postului de televiziune Jurnal TV, în perioada 2016-2019, prin plăți lunare de 15 mii de euro, pentru salarii. Despre aceasta a vorbit candidata independentă la funcția de președinte al Republicii Moldova, în cadrul unei dezbateri electorale, la Jurnal TV. Moderatorul dezbaterii și jurnalistul Jurnal TVr, Dumitru Mișin, a calificat aceste declarații drept „o mare minciună”.

Întrebată în cadrul dezbaterilor dacă Veaceslav Platon influențează în vreun fel participarea sa în campania electorală și deciziiile luate, Natalia Morari a declarat: „ Domnul Platon nu candidează în această campanie, dar el influențează această campanie exact în aceeași măsură în care influența politica editorială a Jurnal TV, în perioada 2016- sfârșitul lui 2019”.

„Dați-mă în judecată. Dar nu mă veți da, pentru că asta e adevărul. Lunar, 15 mii de euro cash. 2016-2019. Atunci când au fost cele mai grele timpuri pentru Jurnal TV”, a declarat Natalia Morari. 

În susținerea acestei declarații a venit și Veaceslav Platon, pe o rețea de socializare: „Am ajutat Jurnal TV gratuit și fără condiții. Eram de aceeași parte a baricadelor. Erau pe punctul de a se închide. Eram în închisoare. Nu am putut permite închiderea unuia dintre ultimele canale de opoziție prin care oamenii ar putea afla adevărul. În acel moment, Jurnal TV încă spunea adevărul”, a scris Veaceslav Platon, pe pagina sa de Facebook. 

Postul de televiziune Jurnal TV încă nu a venit cu o reacție publică privind aceste declarații. 

De menționat că fosta jurnalistă de la postul de televiziune TV8, Natalia Morari, și controversatul om de afaceri Veaceslav Platon au împreună un copil. Veaceslav Platon se ascunde, în prezent, la Londra, având mai multe dosare penale pe numele său, iar Natalia Morari candidează la funcția de președinte al Republicii Moldova. 

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Editor