SOCIAL

VIDEO. Grădiniţa din Ruseştii Noi a fost renovată cu suportul judeţului Dâmboviţa, din România

Nu vor mai fi nevoiţi să se trezească în zori pentru a merge la grădiniţă în satele vecine. Peste 180 de copii din satul Ruseştii Noi, raionul Ialoveni, au de astăzi o grădiniţă mare şi modernă aproape de casă. Instituţia a fost construită în parteneriat cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, din România.

Comuna Ruseştii Noi se poate mândri cu peste 460 de copii de vârstă preşcolară. Prea mulţi însă pentru mica grădiniţă care era în sat. Aceasta avea doar patru grupe... fără dormitoare, fără bucătărie şi fără sala de festivităţi. Cu greu încăpeau acolo 100 de micuţi.
 
Ceilalţi copii erau nevoiţi să meargă la grădiniţă în satele vecine. În 2016 însă, graţie parteneriatului de coooperare dintre raionul Ialoveni şi judeţul Dâmboviţa din România, a început construcţia unei anexe la clădirea existentă. Astăzi, visul a devenit realitate, iar noua grădiniţă şi-a deschis uşile cu cântece şi zâmbete de copii.

Instituţia care va purta de azi numele sugestiv “Albinuţa Dâmboviţa” pune la dispoziţia copiilor condiţii moderne de studiu şi joacă.
 
Acum, grădiniţa dispune de şapte grupe, pentru mai mult de 180 de copii.
 
Costul total al lucrărilor este de şase milioane 800 de mii de lei, dintre care mai bine de trei milioane 600 de mii este contribuţia judeţului Dâmboviţa, peste două milioane 600 de mii a Consiliului Raional Ialoveni, iar restul banilor au fost investiţi de primăria Ruseştii Noi.