Justiție

Şeful Biroului Interpol Moldova a fost plasat în arest la domiciliu

Şeful Biroului Interpol Moldova, Viorel Țentiu, rămâne în arest preventiv

Şeful Biroului Interpol Moldova, Viorel Țentiu, a fost plasat în arest la domicliu. Decizia a fost luată astăzi de magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, care au acceptat parțial demersul procurorului-şef anticorupţie, Veronica Dragalin.

În dosarul penal, denumit generic INTERPOL, procurori și ofițeri de la Procuratura Anticorupție, asistați de Biroul Federal de Investigații, au făcut percheziții la 12 persoane. Cinci suspecţi au fost reținuţi, însă patru au fost eliberaţi. Atunci doar şeful Biroului Interpol Moldova, Viorel Țentiu, a fost plasat în arest preventiv. Anterior, avocatul a precizat că Ţentiu se declară nevinovat.

La câteva zile, au mai fost reţinute alte două persoane, însă doar una a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Toţi sunt acuzaţi de corupere pasivă şi că ar fi ajutat persoane date în urmărire internaţională să obțină azil sau statut de refugiat în Republica Moldova și în alte țări, contra unor sume importante de bani.

În prezent, şapte angajaţi ai Biroului INTERPOL Moldova sunt suspendaţi din funcţii prin ordinele şefului IGP, Viorel Cernăuţeanu, în urma scandalului de corupție în care ar fi implicaţi.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter