Actualitate

Mașini și bărci, donate Poliției de Frontieră de Guvernul Germaniei

Mașini și bărci, donate Poliției de Frontieră de Guvernul Germaniei

Migraţia ilegală şi contrabanda la graniţele Republicii Moldova vor fi combătute mai uşor după ce guvernul Germaniei a donat Poliţiei de Frontieră maşini şi bărci, în valoare de peste 900 de mii de Euro. Ceremonia de predare a echipamentelor a avut loc astăzi la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

Cele 38 de vehicule de teren şi cinci bărci noi vor contribui esențial la misiunile de patrulare și de intervenție în zonele critice ale frontierei de stat.

îRUSLAN GALUŞCA, şef, Poliţia de Frontieră: „Vor fi repartizate şi la frontiera cu Ucraina, şi la frontiera cu România, în dependenţă de vulnerabilitatea pentru fiecare sector. Vor fi folosite de poliţiştii de frontieră pentru a combate criminalitatea transfrontalieră şi a creşte gradul de operativitate de intervenţie. Deci, cum am spus, creşte mobilitatea patrulei. Permite ca o patrulă a sectorului de poliţie să fie mult mai mobilă şi să intervină într-o situaţie mult mai rapid”.

ADRIAN EFROS, ministrul Afacerilor Interne: „Noi ne dorim într-adevăr o Poliţie de Frontieră capabilă să anticipeze şi să reacţioneze la incidentele de la frontieră în contextul războiului în Ucraina, atunci avem nevoie de mai multă investiţie, nu doar în echipament tehnic, dar şi în instruiri”.

Statul german a oferit ajutoare importante Poliţiei de Frontieră din anul 2022, atunci când Federaţia Rusă a declanşat războiul sângeros din Ucraina.

Excelenţa Sa MARGRET MARIA UEBBER, ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova: „Poliţia de Frontieră germană şi cea din Republica Moldova au o colaborare strânsă şi de încredere de mulţi ani. Vom continua să susţinem Poliţia de Frontieră prin seminare şi cursuri de perfecţionare în domeniul instruirii poliţiştilor şi vom furniza echipamente adiţionale”.

În ultimii doi ani, Guvernul Germaniei a donat Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova echipamente în valoare de circa 5,5 milioane de euro.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter