Sport

Petrocub a învins la scor Farul Constanța, într-un amical disputat înainte de debutul în preliminariile Ligii Campionilor

Petrocub a învins la scor Farul Constanța, într-un amical disputat înainte de debutul în preliminariile Ligii Campionilor

FC Petrocub s-a distrat în ultimul amical înainte de prima rundă a preliminariilor din Liga Campionilor. Băieții antrenați de Andrei Martin au învins-o pe Farul Constanța, cu scorul categoric de 5 - 1.

Campioana Republicii Moldova a marcat de două ori în prima repriză a partidei de verificare. Victor Mudrac și Sergiu Plătica și-au trecut numele pe lista marcatorilor. A urmat un penalty transformat de jucătorul clubului Farul Constanța, mijlocașul Carlo Casap.

După pauză, Petrocub Hîncești și-a mărit și mai mult avantajul.

Sergiu Plătică a înscris încă o dată, iar Teodor Lungu și Dumitru Demian au stabilit rezultatul final de 5 la 1.

SERGIU PLĂTICA, fotbalist, FC Petrocub Hîncești: „Am avut un cantonament destul de bun, cu rezultate bune. În sfârșit, am marcat golurile mult așteptate. Sper ca, pe viitor, în cupele europene, să fie tot așa."

Acesta a fost al treilea amical disputat de cele două formații în ultimele șase zile.

Partidele de verificare sunt o etapă de pregătire pentru FC Petrocub, echipă care are în față prima rundă a preliminariilor din Liga Campionilor.

Pe 10 iulie, trupa lui Andrei Martin va juca, în deplasare, cu gruparea FC Ordabasy, actuala deținătoare a titlului din Kazakhstan. O săptămână mai târziu, este programată manșa secundă, la Chișinău.

În caz de victorie, formația din Hîncești va ajunge în runda secundă a preliminariilor din Liga Campionilor, iar dacă va pierde, își va continua parcursul în faza calificărilor din Liga Conferinței.

De menționat că FC Petrocub și-a asigurat deja un premiu în valoare de 150 de mii de euro.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter