Sport

Naționala de fotbal a României are în fața un meci de zile mari. „Tricolorii” vor juca cu Țările de Jos

Naționala de fotbal a României are în fața un meci de zile mari. „Tricolorii” vor juca cu Țările de Jos

Naționala de fotbal a României are în fața un meci de zile mari. De la ora 19, "tricolorii" vor juca cu Țările de Jos, în optimile de finală ale Campionatului European. Trupa lui Edi Iordănescu nu este nici pe departe favorită în acest duel, în urma căruia va fi decisă sfert-finalista.

EDI IORDĂNESCU, selecționer, naționala de fotbal a României: „Noi avem punctele noastre forte. Am consolidat un grup bun, din toate punctele de vedere. Nu în ultimul rând, avem o țară care respiră în același timp cu echipa. Asta ne motivează mult."

RĂZVAN MARIN, mijlocaș, naționala de fotbal a României: „Așteptările sunt mult mai mari, dar suntem pregătiți. Ne-am pregătit foarte bine toată această săptămână. Am avut șase zile de recuperare și sunt sigur că cine va intra pe teren va da totul pentru a califica România mai departe."

Jucători români sunt pe minus în fața olandezilor din toate punctele de vedere. "Tricolorii" au un lot cotat la 92 de milioane de euro, în timp ce adversarii se pot lăuda cu o valoare de aproape un miliard. Selecționerul Ronald Koeman are la dispoziție mai multe staruri ale fotbalului mondial, printre care Donyell Malen, Xavi Simons, Matthijs de Ligt și Virgil van Dijk.

VIRGIL VAN DIJK, căpitan, naționala de fotbal a Țărilor de Jos: „Am încredere în echipă și consider că putem face ceva special. Trebuie să rămânem uniți și se ne concentrăm pe România pentru a o învinge. Va fi o sarcină foarte dificilă."

În faza grupelor, cele două echipe au înregistrat un parcurs identic: o victorie, o remiză și un eșec. Ce-i drept, succesul României a fost unul răsunător, întregistrat cu scorul de 3 la 0 în fața Ucrainei.

Partida dintre România și Țările de Jos se va disputa pe "Allianz Arena" din Munchen, stadion cu o capacitate de 66 de mii de spectatori. Neamțul Felix Zwayer va fi arbitrul meciului. Câștigătoarea se va întâlni, în sferturi, cu învingătoarea bătăliei dintre Austria și Turcia, meci programat la ora 22.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter