Covid 19

Varianta Omicron a fost depistată pe teritoriul Republicii Moldova. Cel mai mic pacient infectat cu aceasta tulpină are două luni

post-img

Varianta Omicron a fost depistată pe teritoriul R. Moldova, în urma procesului de secvenţiere. Anunţul a fost făcut astăzi de directorul ANSP, Nicolae Jelamschi, comunică MOLDPRES.

În Republica Moldova au fost confirmate primele 16 cazuri de infectare cu noua tulpină Omicron. Cel mai mic pacient infectat cu aceasta tulpină are două luni, iar cei mai mulţi bolnavi cu Omicron sunt din Chişinău.

Jelamschi a precizat că în săptămâna curentă numărul cazurilor de infectări cu COVID-19 s-a majorat cu 77,6%. ”Noi anterior am anunţat o posibilă creştere a numărului de infectări. Iată că în săptămâna aceasta începe un nou val care ar putea dura până la Paşte. Iar apogeul acestuia ar putea fi în februarie”, a spus oficialul.

El a menţionat că ANSP a pregătit informaţiile necesare pentru Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică care ar urma să se întrunească pentru o decizie.

Pe de altă parte, datele prezentate de conducerea ANSP arată că în ultima perioadă a crescut numărul persoanelor care şi-au administrat doza booster dar şi numărul minorilor care s-au imunizat.