Extern

Forțele ucrainene continuă constraofensiva. Comandanții militari ucraineni susțin că rușii ar fi avut mijloacele și motivele pentru a distruge barajul de la Nova Kahovka

post-img
Kievul discută cu compania britanică BAE Systems pentru a deschide o fabrică de muniţii şi reparaţii în Ucraina
Sursa foto: Facebook/Volodimir Zelenski

Armata ucraineană duce lupte grele în estul țării, contra forțelor rusești de ocupație. Rușii încearcă să respingă atacurile ucrainenilor și să lanseze, la rândul lor, contra atacuri. Însă, militarii ucraineni profită din plin de echipamentele primite din Occident și anihilează orice tentativă a rușilor de a prelua inițiativa. Kievul susține că mai are nevoie de arme moderne pentru a lupta mai eficient contra invadatorilor ruși.

Forțele armate ucrainene își continua contraofensiva în estul țării, și resping încercările rușilor de a prelua inițiativa. Două astfel de atacuri ale rușilor au fost respinse în ultimele ore, potrivit oficialilor de la Kiev, relatează stiriletvr.ro.


Hanna Maliar, adjunctul ministrului Apărării din Ucraina: Am avut bătălii puternice în direcţiile Kupiansk şi Liman, dar soldaţii noştri i-au oprit pe soldaţii inamici acolo. Ne mai aşteaptă evenimente importante. Iar principalele lovituri abia urmează să vină. Unele dintre trupele de rezervişti, aşa cum sunt programate lucrurile, vor fi activate mai târziu.

Armata ucraineană se află încă în primele etape ale amplei sale contraofensive în cele aproape 16 luni de război. Până acum, ucrainenii au reușit să elibereze opt localități din estul țării.

Cele mai puternice lupte au loc în apropierea orașului strategic Bahmut.

În acest timp, comandanții militari ucraineni susțin că rușii ar fi avut mijloacele și motivele pentru a distruge barajul de la Nova Kahovka. Acesta era sub control rusesc și a fost distrus pe 6 iunie, când contraofensiva ucraineană era la început.

Institutul pentru Studierea războiului, o organizație neguvernamentală americană a precizat, de asemenea, că pe baza probelor adunate, rușii au aruncat în mod intenționat în aer barajul de la Nova Kahovka.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter