Actualitate

Ursula von der Leyen: În fața tacticii hibride a Rusiei, R. Moldova arată că își dorește un viitor european

post-img
Maia Sandu, Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a venit cu o reacție în urma alegerilor prezidențiale desfășurate duminică, 20 octombrie, în R. Moldova și a referendumului republican constituțional.

"Felicitări poporului Moldovei și vouă, Maia Sandu. Ați făcut-o din nou!

În fața tacticii hibride a Rusiei, R. Moldova arată că este independentă, este puternică și își dorește un viitor european!", a transmis preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, într-o postare pe X.

Totodată, și premierul polonez Donald Tusk, a transmis un mesaj de susținere: "Înfurie Moscova, impresionează Europa, salvează încă o dată țara ei - asta este Maia Sandu. Un mare lider și o națiune curajoasă".

Duminică, 20 octombrie, peste un milion 562 de mii de cetăţeni au participat la scrutinul prezidenţial, iar pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, referendumul a trecut pragul de validare. Comisia Electorală a prezentat datele preliminare, potrivit cărora Maia Sandu şi Alexandr Stoianoglo se vor confrunta în turul doi.

Candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, a mulțumit celor care au ieșit ieri la vot și a venit cu un îndemn de mobilizare pentru turul doi, dar și cu un apel către alegătorii altor candidați.

Președintele României, Klaus Iohannis: Salut votul pentru integrarea europeană la referendumul din R. Moldova și pentru susținerea populară exprimată în favoarea Maiei Sandu şi a valorilor democratice

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter