Social

Primăria Chişinău cere Serviciului de stat pentru expertizare să stabilească valoarea pagubelor în urma unui incendiu la mansarda unui bloc din sectorul Buiucani

Expertiză la mansardă

Primăria Chişinău cere Serviciului de Stat pentru Expertizare să stabilească valoarea pagubelor în urma incendiului la mansarda unui bloc din sectorul Buiucani. Până la sfârştiul acestei săptămâni, experţii trebuie să facă un raport despre apartamentele mistuite de flăcări.

ION BURDIUMOV şef, Direcţia Locativ-Comunală şi Amenajare: „S-au adresat câţiva locatari din aceste mansarde, din acest bloc, cu solicitarea de a-i ajuta sau de a le oferi ajutor material pentru pentru a efectua lucrări de reparaţie în apartamentele dumnealor. Noi respectiv am solicitat tot pachetul de documente pe care îl prevede regulamentul, fondul de rezervă, pentru a ne adresa la următoarea şedinţă. Ce ţine de expertiză, a fost contractată instituţia de stat care se ocupă cu elaborarea acestei expertize. Aşteptăm expertiza”.



Reprezentanţii Primăriei au vrut initial un expert privat pentru a evalua pagubele. Reamintim că pe 29 septembrie, mansarda unui bloc cu şase etaje de pe strada Paris a luat foc. Şase familii au rămas pe drumuri, iar 12 apartamente au fost inundate de pomierii care incercau sa stingă focul. Incendiul a izbucnit în urma unor lucrări de hidroizolare a mansardei. Lucrările erau ilegale.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter