Actualitate

Grădiniţele din Chişinău, conectate la agentul termic

Grădiniţele din Chişinău, conectate la agentul termic

Aproape toate grădiniţele din oraşul Chişinău au fost conectate la agentul termic. 15 dintre acestea, aflate in suburbii, au calorifele încă reci. La fel e şi în cele mai multe școli și spitale din oraș.

DANIELA DANILOVA jurnalist TVR MOLDOVA: „Doar 11 din cele 69 de spital din Chişinău au fost conectate la reteaua de termoficare. Încălzirea a fost pornită doar in 9 şcoli şi licee. Celelalte 134 vor fi conectate după vacanţa de toamnă”.


Potrivit Direcţiei Educaţie, cele mai multe grădiniţe din oraş au primit căldură în calorifere.

ANDREI PAVALOI şef adjunct, Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport: „110 din 130 de grădiniţe au fost conectate. Mai puţine grădiniţe au fost conectate în suburbiile municipiului Chişinău. Din cele 27 de instituţii preşcolare, doar 12 în acest moment sunt conectate. Vreau să menţionez faptul că primarii din suburbiile mun. Chişinău sunt responsabili de a face acest lucru. Şi pe această cale, vreau să îi rog să contecteze la agentul termin instituţiile din subordinea lor”.


Şi locuitorii conectaţi la sistemul centralizat de încălzire pot cere să primească agent termic. Până acum, două blocuri au fost conectate.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter