Actualitate

VIDEO. Maia Sandu, apel către alegătorii altor candidați: Vă sunt recunoscătoare fiecăruia că ieri v-ați spus cuvântul. Doar prin vot putem preveni un dezastru

post-img
Maia Sandu

Candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, a mulțumit celor care au ieșit ieri la vot și a venit cu un îndemn de mobilizare pentru turul doi, dar și cu un apel către alegătorii altor candidați.

Maia Sandu: Poporul R. Moldova și-a exprimat voința, iar majoritatea a susținut calea europeană. Vă mulțumesc tuturor celor care ați ieșit la vot. Determinant a fost fiecare vot. Ieri și azi s-a demonstrat că sintagma: fiecare vot contează nu sunt vorbe goale. Le sunt recunoscătoare tuturor care au mers la vot și au spus liber ce își doresc pentru Moldova. Diaspora a arătat că rămâne conectată la țară, indiferent la câte mii de km distanță și-au făcut noua casă. Datorită vouă, Moldova din nou și-a salvat democrația și cursul spre progres. Datorită vouă, am câștigat prima bătălie într-o luptă grea de care atârnă soarta noastră. Noi am luptat corect și am câștigat corect într-o luptă nedreaptă

Ce s-a întâmplat ieri și în ultimii doi ani e un atentat asupra democrației, asupra aspirației poporului nostru de a fi parte a familiei europene a păcii. Bandiții, care vor cu orice preț să revină la putere, au vrut să folosească democrația ca pe o slăbiciune, dar moldovenii s-au unit și au rămas drepți. Ținta lor de a cumpăra 300 de mii voturi, 150 de mii de oameni plătiți pentru vot arată că trebuie să învățăm din acest atac mizerabil. Va trebui să tragem linia, să învățăm lecția. Am înțeles mesajul dvs, știm că trebuie să facem mai mult pentru a combate corupția. Acum unicul mod în care ne putem apăra democrația e votul. Acesta e apelul meu către toți cetățenii. Doar prin vot putem preveni un dezastru. Vă sunt recunoscătoare că ieri v-ați spus cuvântul. Avem datoria să asigurăm o mobilizare generală la vot. Mai avem o bătălie de dat.

Mă adresez cetățenilor care au votat pentru Octavian Țîcu, Tudor Ulianovschi, Ion Chicu, Andrei Năstase. Avem cu toții același obiectiv. Diferențele dintre politicieni să le lăsăm după alegeri....Mă adresez celor care l-ați votat pe Renato Usatîi, știu că avem diferențe de opinii, dar știu că și voi nu vreți să revină bandiții la putere. Puterea e în adevăr și eu și voi vrem să fim liberi în țara noastră, sa vorbim, să fim respectați....Și cei optimiști și cei dezamăgiți, ne dorim să trăim în libertate și pace și despre asta este Uniunea Europeană.

Dragi cetățeni, cei care m-au susținut, vă sunt recunoscătoare și vă rog să mă ajutați în următoarele două săptămâni, să vorbim cu cei de alături, să spunem clar lucrurilor pe nume, ce putem pierde. Să mobilizăm cât mai mulți cetățeni, să prevenim împreună un dezastru și Moldova să iasă învingătoare.

Mă adresez și contracandidatului meu. Respect votul celor care și-au oferit încrederea în dvs. În această săptămână trebuie să avem o dezbatere serioasă despre cum vedem viitorul Moldovei în încotro vrem să mergem. Să ne audă cetățenii și să decidă.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter