Extern

Volodimir Zelenski: „Victoria Ucrainei va însemna garantarea securității și restabilirea integrității teritoriale pentru R. Moldova”

Volodimir Zelenski: „Victoria Ucrainei va însemna garantarea securității și restabilirea integrității teritoriale pentru R. Moldova”

Victoria Ucrainei în războiul declanşat de Rusia va garanta reintegrarea teritorială a Republicii Moldova şi securitatea multor state din regiune. Este unul dintre mesajele transmise azi de la tribuna centrală a Parlamentului de la Kiev de către preşedintele Volodimir Zelenski cu ocazia Zilei Constituţiei ucrainene.

VOLODIMIR ZELENSKI preşedintele Ucrainei: „Victoria Ucrainei va însemna garantarea securității și restabilirea integrității teritoriale pentru Moldova. Victoria Ucrainei va însemna o șansă istorică pentru integritatea Georgiei şi o şansă de a o face în mod paşnic. Victoria Ucrainei va însemna o nouă forță pentru întregul Caucaz de Sud. Victoria Ucrainei va însemna libertate şi pace pentru Belarus.
Zelenski a cerut azi din nou ţărilor NATO să-i ofere Ucrainei foaia de parcurs pentru aderarea la blocul militar trans-atlantic la summit-ul Alianţei programat pentru luna viitoare. El i-a îndemnat pe liderii statelor membre să nu se lase intimidaţi de ameninţările regimului de la Moscova, adăugând că acesta şi-a demonstrat slăbiciunea în timpul recentei rebeliuni militare interne.”

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter