Actualitate

Atenționare de călătorie în Franța transmisă de MAE de la București

post-img
MAE

Ministerul Afacerilor Externe de la București (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că sindicatul controlorilor de trafic aerian UNSA-ICNA din Republica Franceză a lansat un apel la grevă pentru sâmbătă, transmite Agerpres.

floare carpet

Conform unui comunicat de presă al MAE, în acest context, mișcarea socială ar putea fi semnificativă și se estimează o reducere cu aproximativ 70% din zborurile programate sâmbătă, 25 mai, pe aeroportul Orly din Paris.

Cetățenii români interesați sunt sfătuiți să se informeze de la companiile aeriene în legătură cu eventuale întârzieri/anulări ale zborurilor și să consulte pagina web a aeroportului Paris Orly https://www.parisaeroport.fr/orly.

Se poate solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 și +33147052755. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență, în funcție de circumscripția consulară de reședință: Consulatul de la Paris: +33680713729; Consulatul de la Marsilia: +33610027164; Consulatul de la Lyon: +33643627736; Consulatul de la Strasbourg: +33627050022.

Totodată, MAE recomandă consultarea paginilor de Internet: www.mae.ro, http://paris.mae.ro, https://cgparis.mae.ro/, http://lyon.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție secțiunea ‘Sfaturi de călătorie’, disponibilă pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe (https://www.mae.ro/node/1533), care oferă informații, alerte, atenționări și sfaturi de călătorie.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter