Actualitate

Două posturi de televiziune asociate fugarului Ilan Șor au rămas fără licențe de emisie

post-img
Televizor

Compania Media Resurse a rămas fără licențele de emisie pentru Orhei TV și TV6, la care este fondator. După cum relatează INFOTAG, această decizie a fost luată de Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță statală.

În decizia publicată se menționează că executorul judecătoresc a impus o interdicție companiei Media Resurse. În plus, Serviciul Fiscal de Stat a aplicat o interdicție privind înstrăinarea fondurilor din capitalul autorizat, menționează  sursa citată.

„În urma evaluărilor, inclusiv la prima etapă, a devenit clar că Media Resurse SRL este o companie afiliată grupului criminalității organizate Ilan Șor, inclusiv afiliată lui Chitoroagă Dumitru, care se află pe lista sancțiunilor”, se arată în decizia Consiliului.

Operațiunile TV6 și Orhei TV au fost suspendate în timpul stării de urgență. La începutul anului 2023, Consiliul Audiovizualului nu a reînnoit licența Orhei TV. Iar după încheierea regimului stării de urgență, Consiliul pentru Promovarea Proiectelor de Investiții de Semnificație Națională a suspendat opt posturi de televiziune, inclusiv TV6. Consiliul a suspendat, de asemenea, Prime, Publika TV, Canal 2, Canal 3, Accent TV, ITV și Orizont TV. Consiliul a recunoscut apoi investițiile în aceste canale TV drept „investiții semnificative pentru siguranța statului”.

Ulterior, Consiliul a început să verifice toate canalele de televiziune și posturile de radio în ceea ce privește finanțarea și legăturile lor cu grupurile criminale. Ca urmare a inspecției, acum o lună a devenit cunoscut faptul că Consiliul a decis să anuleze documentele distructive a cinci canale TV afiliate oligarhul fugar Ilan Șor, care se ascunde la Moscova.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter