Sport

În prima rundă de la Wimbledon, tenismenul Radu Albot se va duela cu Hubert Hurkacz

În prima rundă de la Wimbledon, tenismenul Radu Albot se va duela cu Hubert Hurkacz

Radu Albot nu a avut noroc la tragerea la sorți pentru prima rundă de la Wimbledon. La debutul său pe tabloul principal, tenismenul din Republica Moldova se va duela cu Hubert Hurkacz, al șaptelea jucător al lumii.

După trei victorii în faza calificărilor, Radu Albot a intrat, pentru al patrulea an la rând, pe tabloul principal al turneului de Mare Șlem. În prima rundă, numărul 145 mondial îl va avea adversar pe Hubert Hurkacz. Polonezul se află acum pe locul șapte în ierarhia generală și vine pe iarba londoneză după finala turneului de la Halle, unde s-a luptat pentru trofeu, dar a pierdut în fața lui Jannik Sinner, numărul unu în lume.


De-a lungul timpului, Radu Albot și Hubert Hurkacz s-au confruntat de două ori în circuitul profesionist, iar în ambele cazuri victoria a fost de partea sportivului din Republica Moldova. Ultimul duel datează din 2020 și s-a încheiat în trei seturi.


Partida de la Wimbledon dintre cei doi se va disputa în perioada 1-3 iulie, dar data exactă a meciului se va afla mai târziu. În orice caz, pentru prezența pe tabloul principal al turneului de Mare Șlem, Radu Albot și-a asigurat deja un premiu de peste 70 de mii de euro, dar și zece puncte în clasamentul mondial.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter