Actualitate

Moldova Youth Forum. La eveniment au participat peste 300 de tineri cu iniţiativă şi dorinţă de a face lucruri importante acasă

Moldova Youth Forum. La eveniment au participat peste 300 de tineri cu iniţiativă şi dorinţă de a face lucruri importante acasă

Vocea tinerilor din Republica Moldova cotează! De acest lucru s-au convins, în acest weekend, cei peste 300 de participanţi la Moldova Youth Forum. Evenimentul a adunat tineri cu iniţiativă şi dorinţă de a face lucruri importante acasă, iar autorităţile prezente i-au încurajat spunându-le că ei sunt următorii lideri ai țării.

Tema centrală a forumului din acest an a fost "Încurajarea tinerilor pentru o implicare mai activă și o guvernare eficientă". Participanții au avut posibilitatea să stea de vorbă cu lideri politici, atât din Republica Moldova, cât și din străinătate, în cadrul diferitelor ateliere de discuții.

Oficialii prezenţi la eveniment au fost luaţi la întrebări de tineri şi le-au vorbit acestora despre rolul esențial pe care îl pot avea în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.  

DORIN RECEAN prim-ministrul Republicii Moldova: „Moldova Youth Forum este un format foarte bun și un format foarte important pentru ca tinerii să se adune, să discute care este agenda politică a țării, care e agenda politică a lor și cum tinerii se pot implica în toate procesele democratice care sunt necesare Republicii Moldova”.

LAURA HRUBY însărcinată cu afaceri a Ambasadei SUA: „Sfatul pe care l-aș da tinerilor care vor să facă o diferență în comunitatea lor e să înceapă cu o acțiune foarte mică, vorbind cu câțiva oameni pe care îi cunosc și apoi să se bazeze pe asta și să vadă unde ajung. Nu trebuie să fie o activitate uriașă pentru a face diferența, dar nu renunțați! Continuați și încercați să vă transformați visele în realitate!”.

Moldova Youth Forum își propune să ofere tinerilor o platformă de discuții privind subiectele de actualitate pentru ei, strategii inovatoare de participare la programe comunitare, dar și să stimuleze dialogul între tineri și autorități.

Prima ediție a avut loc în 2022, la Chișinău, iar cea de-a doua în 2023, la Comrat.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter