Sport

Luptătorul Radu Lefter va participa la Jocurile Olimpice

Luptătorul Radu Lefter va participa la Jocurile Olimpice

Republica Moldova are un nou membru în Echipa Olimpică. Luptătorul Radu Lefter a profitat de oportunitate și a ocupat locul unor sportivi neutri, care nu au respectat regulile Comitetului Internațional Olimpic.

ROMAN DERMENJI, antrenor: "A venit scrisoarea oficială la federație, în care era notat că Radu Lefter a intrat la Jocurile Olimpice. Desigur că am fost foarte bucuroși. Am așteptat acest moment."

RADU LEFTER, luptător de stil liber: "M-am bucurat foarte mult. Aveam emoții mari când am aflat că sunt calificat la Olimpiadă și merg pentru a lupta la Jocurile Olimpice."

Radu Lefter a obținut biletul de participare la Olimpiadă profitând de eliminarea a doi sportivii din Federația Rusă și Belarus, care nu s-au conformat anumitor reguli ale Comitetului Internațional Olimpic. În urma discuțiilor dintre forul mondial și reprezentanții Federației de Lupte de la Chișinău, elevul lui Roman Dermenji a primit dreptul de a concura la Paris. Radu Lefter a avut o evoluție convingătoare la două turnee preolimpice, doar că, în ambele cazuri, a ocupat locul cinci. Acum, luptătorul vrea să urce pe podium la Olimpiadă.

RADU LEFTER, luptător de stil liber:  "Ca orice sportiv, îmi doresc foarte mult să obțin o medalie. Nu merg doar să particip, dar îmi doresc să cuceresc o medalie."

De remarcat că, pe lângă Radu Lefter, ar mai putea ajunge la Olimpiadă încă un luptător de stil liber, în cazul în care sportivii ruși și beloruși nu se vor conforma regulilor dictate de Comitetul Internațional Olimpic.

ROMAN DERMENJI, antrenor:  "La categoria de 65 de kilograme poate ajunge Maxim Saculțan, care la Campionatul Mondial și primul turneu preolimpic a fost foarte aproape de a obține biletul de participare."

Echipa Olimpică a Republicii Moldova este formată din 21 de sportivi, cei mai mulți fiind de la Lupte. Este vorba despre Anastasia Nichita, Irina Rîngaci, Mariana Drăguțan, Victor Ciobanu, Valentin Petic și Radu Lefter. Pe lista de așteptare mai sunt cinci atleți, care vor primi decizia finală pe 3 iulie. Olimpiada de la Paris este programată în perioada de 26 iulie – 11 august și va fi difuzată de TVR MOLDOVA.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter