Extern

Miniştrii de externe american şi ucrainean discută înaintea summitului NATO

post-img
Antony Blinken, Dmitri Kuleba

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a anunţat duminică seara pe Twitter că a discutat telefonic cu ministrul de externe ucrainean, Dmitri Kuleba, transmite Reuters.

În mesajul său, Blinken a apreciat că a fost o convorbire "importantă", înaintea summitului NATO de săptămâna aceasta, de la Vilnius.


La rândul lui, Kuleba a comunicat în aceeaşi reţea socială despre discuţia "productivă" cu Blinken: "Când mai sunt doar 48 de ore (până la reuniunea la vârf a alianţei nord-atlantice - n. red.) lucrăm pentru a face din decizia finală o victorie pentru toţi: Ucraina, NATO şi securitatea globală".


Matthew Miller, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington, a precizat că dialogul s-a referit şi la "progresele în contraofensiva Ucrainei", scrie Agerpres.

Kievul speră să primească de la Vilnius un semnal clar privind aderarea Ucrainei la NATO, menţionează Reuters. Casa Albă a comunicat vineri că preşedintele american Joe Biden şi liderii din statele membre ale alianţei vor discuta etapele pe care trebuie să le parcurgă ucrainenii pentru aderare.

Citește și: Cel mai sigur loc din lume va fi Vilnius. NATO transformă capitala într-o fortăreaţă. De la sisteme Patriot la echipament pentru a face faţă unui potenţial atac chimic, biologic sau nuclear

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter