Politic

Noi promisiuni electorale din partea candidaţilor la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova

video

Noi promisiuni electorale din partea candidaţilor la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Fie că vorbesc despre alocaţii lunare pentru copii, fie despre investiţii în infrastructură, toţi susţin că au găsit soluţiile la problemele care macină societatea. Doar că pentru a le pune în practică, au nevoie de voturile alegătorilor.

Candidatul PSRM la funcţia de preşedinte, Alexandr Stoianoglo, a venit cu soluţii pentru sistemul educaţional din Republica Moldova.

ALEXANDR STOIANOGLO candidat PSRM la alegerile prezidenţiale; „Programul prevede dezvoltarea instituţiilor de învăţământ. Crearea spaţiilor prietenoase pentru elevi şi studenţi. Asigurarea cu cadre didactice calificate pentru fiecare disciplină şcolară. Motivarea finaţiară a angajaţilor din învăţământ”.

Iar candidatul independent, Natalia Morari, şi-a prezentat planul de acțiuni pentru a opri exodul populației şi pentru a da un nou imbold economiei.

NATALIA MORARI candidat independent la alegerile prezidenţiale: „Astăzi vă voi prezenta un program ipotecar de stat cu doar 1% dobândă anuală. Acest program va fi una din primele mele iniţiative legislative în calitate de preşedinte. O ipotecă accesibilă înseamnă tineri care nu pleacă din ţară şi revenirea diasporei care poate să aibă o viaţă confortabilă ca cea din străinătate”.

În calitate de candidat la alegerile prezindenţiale, Irina Vlah propune o serie de măsuri care vor întări suveranitatea și imaginea Republicii Moldova în lume.

IRINA VLAH candidat independent la alegerile prezidenţiale: „Voi construi parteneriate cu Rusia şi Statele Unite şi nu voi permite nimănui să tragă Moldova în scenariile militare străine. Eu susţin iniţiativele de pace, care vor aduce sfârşitul războiului din Ucraina”.

Candidata PAS la prezidenţiale, Maia Sandu, a mers pe un șantier. Ea promite că în următorii patru ani să fie finalizată construcția a patru poduri rutiere peste Prut și reabilitarea a 3 mii de km de drumuri naționale și regionale.

Iar candidatul independent, Tudor Ulianovschi, dă asigurări că toţi copiii din Republica Moldova până la vârsta de 18 ani vor beneficia de alocaţii.

TUDOR ULIANOVSCHI candidat independent la alegerile prezidenţiale: „Primul meu proiect de lege, ca inițiativă legislativă va fi să asigurăm fiecare familie cu copii cu o alocaţie lunară, eu am planificat-o de cel puţin 50 de euro pe copil, până la vârsta de 18 ani, aşa cum este în România, în Uniunea Europeană”.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter