Actualitate

Dorin Recean, la Dondușeni: Încurajez toți primarii să fie activi și să realizeze proiecte care răspund direct nevoilor locale

post-img
Dorin Recean, la Dondușeni

Necesitatea colaborării autorităților publice locale și centrale pentru dezvoltarea proiectelor care îmbunătățesc condițiile de trai ale cetățenilor a fost subliniată la întrevederea premierului Dorin Recean cu reprezentanții autorităților publice locale din raionul Dondușeni.

Șeful Executivului a reiterat că obiectivul strategic al Republicii Moldova este integrarea în Uniunea Europeană și a îndemnat autoritățile locale să beneficieze de oportunitățile oferite de Guvern pentru dezvoltarea regională și transformarea țării. În acest context, premierul s-a referit la programul „Satul European”, accentuând proiectele realizate la Dondușeni - extinderea accesului la servicii de calitate în domeniul sănătății și educației, modernizarea infrastructurii de transport, facilitarea accesului la apă și canalizare și reabilitarea iluminatului stradal.

„Sunt doar câteva exemple concrete de proiecte pe care le implementăm în raionul Dondușeni, dar și în toată țara pentru a avea sate și orașe moderne, care să ofere mai multe oportunități de dezvoltare cetățenilor. Pentru a ne asigura că modernizăm Moldova, încurajez toți primarii să fie activi și să realizeze proiecte care răspund direct nevoilor locale”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Discuțiile s-au axat pe importanța majorării investițiilor în infrastructura rutieră locală și regională, planificarea extinderii de la 12 la 35 a centrelor primare de accident vascular cerebral (AVC), dar și majorarea numărului de ambulanțe. În anul curent, raionului Dondușeni i-au fost transmise două ambulanțe noi. Primarii au mai abordat subiecte privind veniturile la nivel local și proiectele transfrontaliere. 

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter