Sport

Petrocub debutează în această seară în grupele Conference League

video

:Zi istorică pentru FC Petrocub Hîncești. Pentru prima dată în istoria clubului, "leii" vor evolua într-un turneu continental. Campioana Republicii Moldova va debuta astăzi în Liga Conferinței, unde adversar îi va fi gruparea Pafos.

ANDREI MARTIN, antrenor, FC Petrocub Hîncești: „Acum este momentul să fim acel Petrocub pe care îl știe lumea, care se bate, alergă și vrea să părăsească terenul neînvins”.

VLADIMIR AMBROS, căpitan, FC Petrocub Hîncești: „Indiferent de adversar, avem un singur scop – să învingem. Sper să ne reușească și să fie într-un ceas bun”.

Formația Pafos este deținătoarea Cupei Ciprului și ocupanta primei poziții în noua stagiune din campionatul intern, în care nu a suferit încă niciun eșec având patru victorii și o remiză la activ. În plus, echipa are la dispoziție un lot cotat la aproape 25 de milioane de euro, o sumă de cinci ori mai mare decât cea cu care sunt estimați jucătorii clubului Petrocub Hîncești.

VLADIMIR AMBROS, căpitan, FC Petrocub Hîncești: „Nu pot spune că este o echipă de nivelul nostru, dar este o echipă cu care se poate de jucat și de câștigat. Așa cum am mai spus, am jucat cu campioana Ciprului. Am făcut-o bine și se putea obține un rezultat mai bun. Cu siguranță, vom încerca să facem asta acum”:

Campioana Republicii Moldova, în schimb, nu se poate lăuda cu un început de sezon la fel de bun. În șapte meciuri din Super Liga, "leii" și-au adjudecat doar trei victorii. De asemenea, tehnicianul Andrei Martin nu poate conta pe doi jucători importanți în partida de astăzi.

ANDREI MARTIN, antrenor, FC Petrocub Hîncești: „Victor Mudrac este suspendat, iar Maxim Potîrniche este incert, dar cel mai probabil nu este apt de joc”.

În orice caz, formația din Hîncești are un obiectiv clar pentru această campanie continentală–clasarea în primele 24 de echipe din Liga Europei. Într-un asemenea scenariu, deținătoarea titlului din Republica Moldova își va continua evoluția în faza play-off.

ANDREI MARTIN, antrenor, FC Petrocub Hîncești: „Daca ești în primele 24 de echipe este super. Eu cred că, în acest moment, ăsta este visul nostru”.

Meciul dintre Petrocub Hîncești și Pafos se va disputa în această seară, începând cu ora 22. Partida va fi găzduită de stadionul "Zimbru" din Chișinău și va fi arbitrată de danezul Mikkel Redder.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter