Politic

A început tipărirea buletinelor de vot pentru diaspora. Cele mai multe vor ajunge în Italia

A început tipărirea buletinelor de vot pentru diaspora. Cele mai multe vor ajunge în Italia

A început tipărirea buletinelor de vot pentru diaspora. Astfel că în străinătate vor ajunge peste un milion 700 de mii de buletine. Cele mai multe sunt pentru basarabenii stabiliţi în Italia.


NADIA MIHUŢĂ jurnalist TVR MOLDOVA: „Buletinele de vot pentru alegerile prezidenţiale si referendumul constituţional din 20 octombrie sunt tipărite pe hârtie opacă și sunt de două  culori: gri și violet. Acesta, de exemplu, este buletinul pentru alegerea președintelui. Are culoare gri și include lista cu cei 11 candidați”:

Buletinele de vot pentru alegerile prezidenţiale şi Referendumul constituţional din 20 octombrie sunt tipărite în limbile română, rusă şi găgăuză. Acestea vor fi distribuite de Ministerul de Externe celor 231 de birouri electorale din diaspora.  

ANGELICA CARAMAN preşedinte, CEC: „Cele mai multe buletine de vot, peste 240 de mii de buletine de vot vor ajunge în Italia, după care în Franţa şi Germania. De partea cealaltă, cele mai puţine buletine de vot vor ajunge în Japonia, mai exact 300 de buletine de vot Vorbind de tirajul de astăzi de 850 de mii de buletine de vot pentru ambele scrutine vorbim de un milion 73 de mii de lei, constul unui buletin de vot fiind de 63 de bani”.

Fiecare secţie de votare din diaspora va primi nu mai mult de cinci mii de buletine de vot.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter