Sport

Canoiștii din Republica Moldova se pregătesc intens pentru Jocurile Olimpice de la Paris

Canoiștii din Republica Moldova se pregătesc intens pentru Jocurile Olimpice de la Paris

Canoiștii din Republica Moldova trec printr-o perioadă foarte încărcată înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. După Campionatul European, unde Serghei Tarnovschi a obținut aurul, sportivii pleacă, din nou, într-un cantonament de pregătire. Ei vor pune accent pe perfecționarea tehnicii de vâslit.

SERGHEI TARNOVSCHI, canoist: "Acum ne vom concentra asupra pregătirii pentru Jocurile Olimpice. Vom corecta anumite greșeli, așa încât să obținem un rezultat mai bun și să fim în forță. În acest moment, scopul nostru principal este îmbunătățirea tehnicii de vâslit."

Canoiștii calificați la Jocurile Olimpice vor pleca duminică în România pentru a se antrena corespunzător înainte de marele eveniment sportiv. Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu și Maria Olărașu vor vâsli spre medaliile de aur la Olimpiadă, având deja experiențe asemănătoare în spate. Cei trei au participat la ediția de la Tokyo, unde fetele au ocupat locul șapte în proba de dublu, iar băiatul a urcat pe podium. Serghei Tarnovschi a obținut bronzul, aceasta fiind unica medalie pentru Republica Moldova la competiția din 2021.

DANIELA COCIU, canoistă: "Noi ne dorim să avem o prestație cât mai bună. Vrem să demonstrăm ce putem, dar acum depinde de fiecare cum se va mobiliza. Știu că mulți în timpul Jocurilor Olimpice au mai mari emoții decât deobicei, dar concurenții sunt aceeași."

În acest an, Olimpiada se va desfășura la Paris, așa că sportivi nu vor întâmpina dificultați cu acomodarea în capitala Franței.

DANIELA COCIU, canoistă: "Am mai fost în Franța, chiar și la acel canal unde se va desfășura competiția. Este aproape și va fi mai ușor. Cine știe, poate vom avea și mai multă susținere."

Dacă vor ajunge printre primii opt în probele lor, Guvern Republicii Moldova îi va premia consistent. Câştigătorul medaliei de aur va primi trei milioane de lei.

SERGHEI TARNOVSCHI, canoist: "Dacă sportivul se va gândi doar la bani, nu va reuși nimic. Consider că sportivii mari nu au ca obiect banii, ci rezultatul."

Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu și Maria Olărașu vor concura la Jocurile Olimpice de la Paris în perioada 6 – 10 august. Ceremonia de deschidere a marelui eveniment sportiv este programată pe 26 iulie, iar întreaga Olimpiadă va fi difuzată, în exclusivitate, de TVR MOLDOVA.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter