Actualitate

În Republica Moldova va fi creat Consiliul Teritorial Antiterorist

În Republica Moldova va fi creat Consiliul Teritorial Antiterorist

Decizia a fost aprobată astăzi de Guvern. Potrivit hotărârii, Centrul Antiterorist al Serviciului de Informaţii şi Securitate urmează să elaboreze Ghidul de organizare și funcționare a Consiliului și să-l aprobe în termen de 60 de zile. Crearea Consiliului vine în contextul situației regionale, afirmă responsabilii de la Ministerul de Interne.

ZFR

DANIELLA MISAIL-NICHITIN secretar de stat, Ministerul Afacerilor Interne: Un proiect care vine să reglementeze activitatea unui consiliu la nivel regional pentru că atunci când există o criză teroristă trebuie de intervenit imediat și prompt. Rolul acestui consiliu este anume de asigura coordonarea eforturilor la nivelul autorităților publice de nivelul II. În caz de necessitate rolul Consiliului este să asigure evaluarea riscurilor să vină cu un plan specific de intervenție imediată pentru a asigura protecția cetățenilor și a teritoriului.

Componența Consiliului Teritorial Antiterorist va fi constituită din reprezentanți ai Inspectoratelor de Poliție, pentru Situații de Urgență și reprezentanții autorităților publice locale.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter