Sport

Radu Albot, la un pas de a intra pe tabloul principal de la Wimbledon

Radu Albot, la un pas de a intra pe tabloul principal de la Wimbledon

Radu Albot este la un pas de a intra pe tabloul principal de la Wimbledon. Reprezentantul Republicii Moldova a înregistrat două victorii și este în finala calificărilor turneului de Mare Șlem.

După ce a trecut în trei seturi de italianul Francesco Maestrelli, Radu Albot l-a înfruntat pe chinezul Yunchaokete Bu, aflat pe locul 197 mondial. În primul set, sportivul din Republica Moldova a făcut diferența abia pe final, când a reușit un break. În actul secund, a fost o situație similară, doar că în defavoarea lui Radu Albot. El a ratat două mingi de meci și a cedat cu rezultatul de 10 la 12. În decisiv, tenismenul aflat pe poziția cu numărul 145 ATP nu a dat greș și a învins, cu 6 la 4.

În runda următoare, reprezentantul Republicii Moldova îl va întâlni pe columbianul Daniel Elahi Galan, aflat pe locul 106 mondial. În cazul unui nou succes, Radu Albot va ajunge pe tabloul principal de la Wimbledon, la fel ca în precedentele trei stagiuni. Jucătorul de pe locul 145 ATP și-a asigurat deja 47 de mii de euro.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter