Actualitate

Peste 40 de automobile au ajuns în garajele agenţiilor subordonate Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. În ce scopuri vor fi folosite maşinile

Peste 40 de automobile au ajuns în garajele agenţiilor subordonate Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. În ce scopuri vor fi folosite maşinile

46 de automobile, achiziţionate cu sprijinul Băncii Mondiale, au ajuns astăzi la agenţiile subordonate Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. Maşinile au fost cumpărate în cadrul proiectului "Investiții pentru guvernanță, creștere și reziliență în agricultură" şi au costat peste 850 mii de euro.

32 de automobile, dotate cu instrumente şi ustensile necesare acordării asistenţei veterinare, au fost transmise Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, 12 - direcţiilor Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură. Câte o maşină a ajuns la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare şi Centrul de Consiliere Agricolă și Rurală.

ALEXANDRU MANCIU, director general adjunct, ANSA: Pe lângă aceste echipamente şi utilaje a fost procurată şi o uniate de dezinfecţie care are capacităţi multiple de a fi utilizată în condiţii de teren. Cunoaştem cu toţii că în ultima perioadă la nivel naţional ne ciocnim cu mai multe focare atât de pesta porcina africană, rabie.

Noile automibile vor contribui la creşterea calităţii serviciilor oferite de către agențiile din subordinea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, susţin autorităţile.

VLADIMIR BOLEA, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare: Ca urmare a activităţiilor realizate entităţiile statului vor fi pregătite pentru alinierea la multiplele directive ale Uniunii Europene, vor da dovadă de consolidare şi eficacitate sporită. AIPA va fi pregătită pentru acreditare în vederea gestionării fondurilor de pregătire pentru preaderare UE.

INGUNA DOBRAJA, directorul Băncii Mondiale în Republica Moldova: Aceste vehicule, frumos aliniate aici, reprezintă unul dintre primele rezultate ale proiectului, dar şi un rezultat foarte important care va servi la îmbunătăţirea serviciilor prestate cetăţenilor din Republica Moldova.

În cadrul proiectului vor fi făcute investiţii de 55 de milioane de dolari în dezvoltarea sectorului agricol din Republica Moldova, până în anul 2029. Programul este finanţat în baza unui Acord de împrumut cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter