Extern

VIDEO. Zelenski cere garanții de securitate pentru Ucraina în drumul spre NATO

post-img
Volodimir Zelenski

Sosit la Vilnius pentru Consiliul NATO-Ucraina, președintele Volodimir Zelenski a declarat că va lupta pentru garanții de securitate „pe drumul către NATO”.

 


Dragi jurnalişti, pe agenda de astăzi avem trei întrebări prioritare. Prima este despre armament, despre un nou pachet de susţinere militară pentru forţele noastre de pe câmpul de luptă. A doua se referă la invitaţia pentru Ucraina să se alăture NATO şi vrem să fim în acord cu toată lumea, să nu fie neînţelegeri, a declarat marți  Volodimir Zelenski, informează stiriletvr.ro.


Pentru astăzi, din ce am auzit şi am înţeles este că această invitaţie va fi făcută atunci când condiţiile de securitate o vor permite. Vreau să discut cu partenerii noştri toate aceste lucruri, a spus Zelenski.

Președintele Ucrainei a subliniat că va discuta şi se va lupta ca să obţină garanţii de securitate pentru Ucraina în drumul său spre NATO.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulțumit Lituaniei pentru sprijinul acordat în timpul summitului NATO de la Vilnius.

„Aș dori să mulțumesc Lituaniei pentru energia pe care o împărtășește și o răspândește prin acest summit – vedem steaguri, simțim legătura umană – naturală, nu artificială”, a spus el în timpul unei conferințe de presă la summit-ul de miercuri. mulțumesc pentru asta – este exact sprijinul și energia de care avem nevoie.”

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter