Sport

Basarabeanca Alisa Glinka, cu rezultat pozitiv la testele de doping

video

Alisa Glinka, cea care urma să reprezinte Republica Moldova la proba de echitație la Jocurile Olimpice, a fost testată pozitivă la dopaj. Avocatul sportivei încearcă acum să demonstreze nevinovăția ei, iar între timp, Federația Ecvestră a găsit cu cine ar putea să o înlocuiască la Olimpiada de la Paris.

ALEXANDRU TUCEAC, președinte, Federația Ecvestră din Republica Moldova: „După sarcină și nașterea copilului, ea a primit tratament prescris de un medic francez, fiind stabilită în Franța. Acum, avocatul și medicul încearcă să ajungă la o concluzie privind greșeala comisă."

La sfârșitul lunii mai, Alisa Glinka a participat la Cupa Mondială organizată în capitala Arabiei Saudite. Atunci, ea a picat testul la antidoping și acum ar putea fi exclusă de la Jocurile Olimpice de la Paris. O decizie finală în acest sens trebuie să fie pronunțată la sfârșitul lunii iunie. Până atunci, Federația Ecvestră din Republica Moldova a desemnat o altă sportivă care ar putea să o înlocuiască pe Glinka la Olimpiada din Franța.

ALEXANDRU TUCEAC, președinte, Federația Ecvestră din Republica Moldova: „Este vorba despre Tatiana Antonic, care se pregătește cu caii Alisei Glinka să participle sub drapelul Republicii Moldova la Olimpiadă. Ea trebuie să obțină un număr de puncte pentru a-și asigura calificarea olimpică."

De-a lungul timpului, Republica Moldova nu a avut încă niciodată o reprezentată în proba de echitație la Jocurile Olimpice. Deocamdată, în absența Alisei Glinka, echipa olimpică este formată din 14 membri. Alți trei judocani se vor alătura acestui grup, odată ce vor primi confirmarea oficială la începutul lunii iulie. Olimpiada din Franța se va desfășura în perioada 26 iulie - 11 august și va fi difuzată, în exclusivitate, de TVR MOLDOVA.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter