Actualitate

Mihai Popșoi, la Dubrovnik: R. Moldova sprijină în totalitate Formula Păcii propusă de președintele Zelenski, singurul plan eficient pentru restabilirea păcii.

post-img
Mihai Popșoi, la Dubrovnik: R. Moldova sprijină în totalitate Formula Păcii propusă de președintele Zelenski, singurul plan eficient pentru restabilirea păcii.

Vicepremierul Republicii Moldova, Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, a reafirmat angajamentul ferm al Republicii Moldova de a susține pacea în Ucraina și de a contribui activ la eforturile internaționale pentru a pune capăt războiului declanșat de Federația Rusă. Despre aceasta a vorbit vicepremierul la Summitul „Ucraina - Europa de Sud-Est”, care a avut loc la Dubrovnik, Croația.

„Moldova sprijină în totalitate Formula Păcii propusă de președintele Zelenski, singurul plan eficient pentru restabilirea păcii. Drumul către o pace durabilă pentru Ucraina trebuie să se bazeze pe dreptul internațional. În acest moment crucial, sprijinul pentru Ucraina trebuie să fie și mai puternic. Ucraina trebuie să reziste, deoarece este vorba nu doar despre apărarea teritoriului său, ci despre protejarea viitorului Europei și a valorilor noastre comune – libertatea și democrația”, a menționat Mihai Popșoi.

În același timp, vicepremierul a menționat că, pentru Moldova, dar și fiecare țară care aspiră să adere la Uniunea Europeană, procesul de integrare este esențial pentru a asigura o pace durabilă.

La finalul intervenției sale, Mihai Popșoi i-a mulțumit președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru că luptă nu doar pentru securitatea Ucrainei, ci și pentru siguranța Republicii Moldova.

 

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter