Politic

Igor Grosu la întrevederea cu europarlamentarul Siegfried Muresan: „Vocea Republicii Moldova în Parlamentul European va fi în continuare auzită”

post-img
Igor Grosu, întrevedere cu europarlamentarul Siegfried Muresan

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu europarlamentarul Siegfried Muresan, recent reales președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova. Discuțiile s-au referit la agenda de modernizare și avansarea parcursului european al R. Moldova.

„Mă bucur că întâlnirea cu bunul nostru prieten, europarlamentarul Siegfried Muresan, a coincis exact la o zi după ce a fost reales în poziția de președinte al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova. Vocea Republicii Moldova în Parlamentul European va fi în continuare auzită”, a spus Igor Grosu.

Șeful legislativului și-a exprimat încrederea că, și în următorii ani, Parlamentul European va face tot ceea ce este necesar pentru a fi alături de R. Moldova în drumul de a deveni un stat membru al Uniunii Europene. În context, europarlamentarul Siegfried Muresan a remarcat că, săptămâna viitoare, în plenul Parlamentului European va fi dezbătută situația din Republica Moldova. Ulterior, va fi propusă spre aprobare o rezoluție de susținere a integrării Republicii Moldova în UE.

„Avem nevoie de aliați puternici în lupta cu grupările criminale și cu toți cei care vor să ne dezbine, dar și de sprijinul financiar și tehnic pe agenda de reforme, care să ne ajută să construim un stat de drept, un stat pentru oameni. Mulțumesc, Siegfried, că aperi interesele Republicii Moldova! Împreună vom scrie istorie – locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană!”, a menționat Igor Grosu.

Citește și: VIDEO. Siegfried Mureșan, la Chișinău: Parlamentul European este în continuare cel mai puternic susținător al procesului de integrare europeană a R. Moldova

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter