Justiție

ANI a inițiat controlul averii unei foste membre CSM

post-img
ANI

Autoritatea Națională de Integritate a inițiat controlul averii și intereselor personale în privința Ninei Cernat, ex-membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Controlul a fost inițiat după ce aceasta a încercat să depună la bancă 145.000 de euro, pentru procurarea unui imobil în Austria și nu a putut demonstra proveniența banilor.

 O sesizare în acest sens a parvenit la ANI. Potrivit ANI, banca i-a solicitat Ninei Cernat informații și documente confirmative cu privire la sursa mijloacelor financiare utilizate în tranzacție, iar aceasta a declarat că mijloacele financiare provin din salariu și pensie, acumulate pe parcursul anilor 2016-2024. Totuși, fosta membră a CSM nu a nu a prezentat nici un document ce ar confirma operațiunile de schimb valutar privind procurarea sumei de 145 000,00 Euro. 

Astfel, conform unui proces-verbal al ANI, „se atestă necesitatea de a demara procedura de control a averii și intereselor personale în privința dnei Nina CERNAT, întru stabilirea provenienței și capacității financiare a dnei Nina CERNAT de a forma economiile în numerar reflectate în Declarațiile de avere și interese personale precum și a verifica alegațiile invocate în sesizare, or circumstanțele enunțate pot fi verificate doar în cadrul unui control al averii și al intereselor personale”.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter