Actualitate

La Chişinău s-a deschis anul universitar al extensiei Facultății de Teologie Ortodoxă din București

La Chişinău s-a deschis anul universitar al extensiei Facultății de Teologie Ortodoxă din București

Vineri, 04 octombrie, în sala Regina Maria a Universităţii de Stat din Moldova, a avut loc deschiderea anului universitar pentru programul de master - Pastorație și viață liturgică – Extensia la Chișinău a Facultății de Teologie Ortodoxă “Justinian Patriarhul”, Universitatea din București. La evenimentul de deschidere au participat: Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, Igor Șarov, Rectorul Universității de Stat din Moldova, Adrian Dupu, Secretar de Stat al DRRM, reprezentanții facultăţii de teologie din București, clerici și masteranzi ai programelor de studii.

Igor Şarov a menţionat faptul că Universitatea din Bucureşti este partenerul strategic al USM, cu multiple proiecte realizate pe parcursul anilor.

Avem nevoie de credinţă în Dumnezeu, de valori şi de repere iar prin acest program de master se doreşte ca profesorii de la Facultatea de Teologie din Bucureşti, să modeleze în chipurile şi în sufletele studenţilor, valori care să contribuie la consolidarea spiritualităţii ortodoxe româneşti în Basarabia, spune PS Veniamin. 

 Ieri şi astăzi au avut loc evenimentele de deschidere a cursurilor celor două extensii ale Facultăţilor de Teologie din Iaşi şi de la Bucureşti pentru doritorii de a studia teologia în cadrul USM.

La cele două facultăţi s-au înscris clerici şi tineri din Republica Moldova care doresc să-şi aprofundeze cunoştinţele teologice. Unii dintre ei sunt slujitori ai Sfintelor altare, iar alţii vor fi profesori de religie.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter