Extern

Trupele ucrainene s-au regrupat și au reluat contraofensiva pe trei direcții principale

post-img
Soldat ucrainean
Sursa foto: tvr

Comandantul forțelor terestre ale Ucrainei, cel care a condus contraofensiva prin care în toamna trecută armata Kievului a obținut victorii importante, a declarat că principala rezervă militară nu a fost încă angajată în lupta cu rușii.

„Cercetăm punctele slabe în apărarea inamicului”, a spus generalul Oleksandr Syrskyi, într-un interviu exclusiv acordat The Guardian într-o bază militară din estul Ucrainei. Oleksandr Sîrski a vorbit despre dificultățile luptei și a spus că statul major rus a anticipat zonele unde forțele Ucrainei au lovit puternic.

El a avertizat însă că și ucrainenii urmăresc slăbiciunile din liniile rușilor. Sîrski, care a condus armata Kievului în primăvara trecută și a surprins lumea cu o contraofensivă prin care a eliberat zone întinse din nord-estul Ucrainei în toamnă, a spus că lumea trebuie să aibă răbdare.

„Toată lumea vrea să obțină instant o mare victorie. Și noi vrem la fel. Dar trebuie să fim pregătiți ca acest proces să fie de durată, deoarece există o mulțime de forțe de fiecare parte, o mulțime de materiale și o mulțime de obstacole. Forța noastră principală nu a fost încă angajată în luptă și acum cercetăm punctele slabe în apărarea inamicului”, a spus el.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter