Social

VIDEO/FOTO. „Caravana milosteniei” a Mănăstirii Hadâmbu din Iași. Peste două tone de alimente vor ajunge la persoanele nevoiașe din R. Moldova, prin intermediul Episcopiei de Bălți a Mitropoliei Basarabiei

post-img
imagine

Marți, 8 octombrie, PCuv Arhimandrit Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu din Arhiepiscopia Iaşilor, a efectuat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, o nouă vizită, la Episcopia de Bălţi.

„Și de data aceasta, părintele stareţ a adus, în dar, pentru fraţii din Basarabia, peste două tone de produse alimentare (ulei, orez, faină de grâu, faină de porumb, paste făinoase, hrișcă, zahăr)”, menționează Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi. 

Acţiunea social-filantropică a avut loc în cadrul proiectului „Caravana milosteniei” a Mănăstirii Hadâmbu.

Părintele Nicodim a fost însoțit, la Bălți, de către PCuv. Protosinghel Iorest Goraş, secretarul aşezământului monastic, PC Părinte Emanuel Apetrei, de la parohia Urșița, com. Mironeasa, jud. Iași şi părintele Nicolae Tverdostup, de la parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Romanovca, protopopiatul Ungheni, Arhiepiscopia Chişinăului.

ajutor


„Părinte Antonie i-a mulțumit părintelui stareț pentru ajutorul, fără preț, acordat fraților basarabeni și a menționat că aceste produse alimentare vor aduce multă mângâiere și bucurie în familiile mai nevoiașe, unde aceste produse vor ajunge. PS Antonie, între altele, a menționat: „Părintele Nicodim este asociat, mai ales, aici, în partea de nord cu binefăcătorul sau persoana care dăruiește, ajută, sprijină, este alături de cel în necaz. Gestul de ajutorare al părintelui Nicodim este aducător de speranță pentru multe familii basarabene”. „Îi mulţumim părintelui Nicodim, în numele tuturor benefeciarilor, pentru darurile oferite și mulțumim de asemenea fiilor duhovnicești, care au donat pentru ca părintele să poată aduce acest lot de produse la Bălți. Bunul Dumnezeu să răsplătească pe toți”, a mai spus PS Antonie.


author-img_1

Ion Calmis

Editor