Social

De Ziua Internațională a Copiilor, Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” va găzdui evenimentul „Pădurea fermecată a copilăriei”

post-img
imagine simbol

Centrul Republican pentru Copii și Tineret „ARTICO”, în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, vă invită să marcați Ziua Internațională a Ocrotirii Copilului în data de 1 iunie, ora 11:00, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, mun. Chișinău. Prin intermediul genericului „Pădurea fermecată a copilăriei” se va oferi copiilor o experiență unică de joacă și învățare în mijlocul naturii. Un element central al evenimentului va constitui Harta pădurii, având rolul de a ghida copiii prin pădure și de a le dezvălui diversele zone de explorare și distracție.

floare carpet

Copiii vor marca pe hartă zonele explorate cu autocolante, pentru a avea oportunitatea de a participa la tombole. Hărțile vor fi distribuite la intrările în parc.

Programul artistic și distractiv va fi conceput pe baza tematicii propuse. Programul va conține un flashmob teatral- dansant, concertul de sărbătoare și activități distractive pe zone. Copiii și părinţii acestora, vor avea posibilitatea să participe în cadrul diverselor activităţi cu caracter educativ şi creativ. Copiii exploratori vor descoperi cinci zone distincte, fiecare oferind o varietate de activități captivante și distractive.

Diviziunea “Pădurii fermecate” pe zone:

1. Zona Centrală (havuz)- desfășurarea flashmob-ului teatral-dansant și a programului artistic.

2. ”Poiana jocurilor”: Un spațiu plin de jocuri distractive, interactive și sportive, unde copiii pot învăța, se pot juca și se pot bucura de timp liber alături de prieteni.

floare carpet

3. ”Cărărușa creativității”: Un spațiu cu ateliere de pictură, sculptură și modelaj, unde copiii pot da frâu liber imaginației. Va fi o zonă de meșteșugărit: crearea obiectelor din materiale ECO, găsite în pădure, ca: picturi pe pietre, construcția de căsuțe pentru păsări, tablouri din frunze, figurine din conuri de brad și crenguțe, etc.

4. ”Șesul de vis”: Un spațiu amenajat cu hamace, perne moi, păturele, bibliotecă improvizată, unde copiii pot asculta povești relaxante.Va fi o zonă de odihnă și recreere cu jocuri de societate, meditație ghidată, yoga, etc.

5. ”Poienița descoperirii”: Un spațiu pentru descoperiri magice, unde copiii se vor bucura de experimente chimice, științifice, vânătoare de comori, etc. Fiecare zonă va avea câte un “Luminiș magic”(tombolă): Un loc special amenajat, unde copiii vor extrage daruri oferite de parteneri. Copiii vor participa la tombole, cu prezentarea hărții, în care sunt confirmate toate zonele pădurii explorate!

Deasemenea, toate zonele vor avea câte o foto zonă amenajată cu decor!

ȘIR DE EVENIMENTE

Flashmob

11:00- În zona centrală(havuzul)începe flashmob-ul tematic, cu participarea personajelor din

”Pădurea fermecată a copilăriei”. În flashmob vor evolua colectivele din cadrul CRCT ARTICO.

Deschiderea oficială

11:10- Prezentatorul salută publicul și invită la microfon oaspeții de onoare și organizatorii evenimentului.

Programul artistic

11:25–Desfășurarea concertului de sărbătoare cu implicarea copiilor din cadrul CRCT și artiștilor autohtoni. Deasemenea încep programele distractive pe zone.

 În intervalul de timp 11.25-14.00 toate zonele vor fi în aşteptarea oaspeților săi. Oaspeții vor avea posibilitate să participe în activităţi distractive, jocuri competitive, ateliere creative, activităţi de tip „master-class”, vor beneficia de mici surprize, etc.

Activități pe zone:

 Ateliere creative, master-classuri;

Jocuri sportive și escaladă;

Program de bule de săpun;

 Program de dans a cailor și cățeilor;

 Concursul desenelor pe asfalt;

 Jocuri în realitatea virtuală;

 Facepainting;

 Carusel și trenuțul vesel;

 Lectură de povești;

 Jocuri cu animatori;

 Experimente chimice;

 Caricaturi;

 Show al pompierilor;

 Program de educație rutieră;

 Program de educație digitală;

14:00- Încheierea evenimentului

Scopul evenimentului este stimularea creativității copiilor prin exprimarea emoțiilor și motivarea implicării acestora în diverse activități distractive.

La eveniment sunt invitați toți copiii de toate vârstele din Republica Moldova. Intrarea este liberă. 

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter