Extern

Președintele României participă în Olanda la o reuniune care pregătește Summitul NATO. Iohannis va aborda și subiectul sprijinirii Republicii Moldova

post-img
Președintele Iohannis participă în Olanda la o reuniune care pregătește Summitul NATO

Președintele Klaus Iohannis va participa marți 27 iunie, la Haga, la o reuniune în format restrâns dedicată pregătirii Summitului NATO de la Vilnius, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, scrie G4Media.ro

La reuniunea organizată de premierul olandez Mark Rutte mai participă Președinții Lituaniei și Poloniei, premierii Albaniei, Belgiei și Norvegiei, precum și Secretarul General al NATO.

Scopul reuniunii este coordonarea statelor aliate participante privind modalitățile de abordare și realizare a obiectivelor prioritare de pe agenda Summitului NATO de la Vilnius, summit organizat în perioada 11-12 iulie 2023.

Președintele Iohannis va discuta la Haga despre noi măsuri NATO de asigurare a securității în România, precum și despre sprijinul acordat Ucrainei.

Astfel, președintele Iohannis ”va sublinia necesitatea unor decizii clare la Summit privind progresul concret al Ucrainei pe calea aderării la NATO”, potrivit Administrației Prezidențiale.

De asemenea, Iohannis va aborda și subiectul sprijinirii Republicii Moldova.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter