Actualitate

Preoți ai Episcopiei de Bălți din cadrul Mitropoliei Basarabiei au făcut o donație consistentă de alimente elevilor Școlii profesionale din Florești

post-img
Donație a Episcopiei de Bălți

Luni, 07 octombrie 2024, PS Antonie, Episcopul de Bălţi, însoţit de PC protoiereu Dorian Revenco, protopopul de Bălţi, și PC protoiereu Andrian Agapi, preot misionar în cadrul Episcopiei de Bălți, a făcut o vizită la Școala profesională din Florești (director – dl. Veaceslav Crețu).

Clericii Episcopiei de Bălți au dus, în dar, pentru elevii din această instituție, un lot de 250 de kilograme de produse alimentare.

PS Antonie a menționat că produsele alimentare provin din donațiile venite de la Asociația „Har Roditor”, Iași (președinte PC Pr. Bogdan Ștefan Avram) și din partea PCuv Arhimandrit Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu din Arhiepiscopia Iaşilor.

Domnul Veaceslav Crețu, directorul Școlii profesionale din or. Florești, a mulțumit pentru daruri, menționând că nu este pentru prima dată când Episcopia de Bălți ajută elevii de la Școala profesională.

Mulțumiri Episcopiei de Bălți pentru daruile oferite a adresat și domnul Pavel Savca, pedagog social în cadrul instituției de învățământ profesional din Florești.

În total în Școala Profesională din Florești învață 351 de elevi. 140 elevi provin din familii social vulnerabile, dintre care 20 de elevi sunt orfani.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter