Actualitate

Guvernul anunță indemnizații unice pentru pensionarii care au un stagiu de cotizare de 40 de ani, dar pensii mai mici de 3300 de lei

post-img
Alexei Buzu, ministrul Muncii și Protecției Sociale

Circa 30 de mii de persoane pensionare vor primi o indemnizație unică de 2300 de lei. Este vorba despre pensionarii care au un stagiu de cotizare de peste 40 de ani, dar oricum au o pensie mai mică de 3300 de lei. Este vorba despre un program de plăți unice aprobat astăzi de Guvern.

Din 2021 încoace am crescut pensia minimă cu 143%, de la 1143 de lei, la 2778 de lei. Aparent, parcă este de două ori și jumătate mai mult, dar noi știm că trebuie să depunem efort și mai mare ca să-i ajutăm pe cei în etate. Pensia medie, la fel, a crescut de aproape două ori, de la 2067 de lei, la 3926 de lei, dar iarăși înțelegem că trebuie să muncim și mai mult și să depunem efort. 

Acum avem o categorie specială de pensionari, în mod special, care au muncit mult, peste 40 de ani, dar pensiile totuși sunt mici. Astăzi vom avea o decizie care va privi pe aproximativ 30 de mii de persoane cărora le vom oferi o indemnizație unică de 2.300 de lei", a declarat premierul. 

Toți pensionarii care au un stagiu de 40 de ani și o pensie mai mică de 3300 de lei vor primi p plată unică de 2300 de lei în cadrul acestui Program. Plata va fi oferită din oficiu, fără ca pensionarii să facă solicitări către CNAS sau să prezinte anumite documente. Această plată va fi disponibilă la oficiile poștale la începutul lunii noiembrie. Beneficiarii vor primi notificări din partea Guvernului”, a spus ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter