Actualitate

Igor Grosu, întrevedere cu președintele Italiei, Sergio Mattarella: „Parlamentul este angajat plenar în a executa agenda de reforme necesare inclusiv în parcursul european al R. Moldova”

post-img
întrevedere
Sursa foto: PARLAMENT.RM

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, care se află, în aceste zile, la Chișinău. Oficialii au discutat despre parcursul european al R. Moldova, oportunitățile de intensificare a relațiilor bilaterale, precum și despre moldovenii stabiliți cu traiul în Italia.

În discuții, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a accentuat faptul că parcursul european al Republicii Moldova este unul ireversibil. „Parlamentul este angajat plenar în a executa agenda de reforme necesare, iar justiția și combaterea corupției, eficiența energetică și cea regenerabilă, securitatea și ordinea publică, rămân a fi prioritare”, a menționat șeful legislativului.

De asemenea, oficialii au discutat despre cetățenii R. Moldova stabiliți cu traiul în Italia, care fac mai strânse legăturile între cele două state. În context, președintele Sergio Mattarella a menționat că, în Italia, este o comunitate de moldoveni apreciată și activă atât social, cât și economic. Șeful legislativului Igor Grosu a menționat că a cunoscut zeci de familii în satele și orașele R. Moldova, care au revenit în ultimii ani din Italia. „Și-au deschis afaceri cu „iz italian” și acest lucru ne bucură și îi așteptăm și pe alții acasă. Cu fiecare familie revenită și afacere deschisă, aducem Europa tot mai aproape”, a adăugat Igor Grosu.

Președintele Sergio Mattarella se află, în aceste zile, la Chișinău, aceasta fiind prima vizită oficială a unui președinte al Republicii Italiene în Republica Moldova. Oficialul italian a avut o întrevedere cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. De asemenea, în cadrul vizitei, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, și viceministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale a Italiei, Edmondo Cirielli, au semnat o Declarație prin care Italia sprijină aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter