Extern

Moscova susţine că a dejucat duminică un atac cu rachete ucrainene asupra peninsulei Crimeea și regiunilor Rostov și Kaluga

Moscova susţine că a dejucat duminică un atac cu rachete ucrainene asupra peninsulei Crimeea și regiunilor Rostov și Kaluga

Moscova susţine că a dejucat duminică un atac cu rachete ucrainene asupra peninsulei Crimeea și regiunilor Rostov și Kaluga din vestul Federaţiei Ruse. Ministerul rus al Apărării a făcut anunţul în timpul unei reuniuni a generalilor la care a participat şi şeful Statului Major al Armatei, Valerii Gherasimov. A fost prima lui apariţie publică după recenta rebeliune eşuată a mercenarilor grupului "Wagner".

Ministerul rus al Apărării a anunțat astăzi că Ucraina a încercat să atace Rusia cu rachete antiaeriene S-200 modernizate, care ar fi fost însă doborâte de sistemele de apărare ruse deasupra peninsulei anexate Crimeea și regiunilor Kaluga și Rostov din Rusia. Potrvit Moscovei, una dintre rachete se îndrepta spre podul din strâmttoarea Kerci, care leagă Crimeea de teritoriul Rusiei. 

Într-o primă apariţie publică după rebeliunea grupului Wagner din 24 iunie, șeful Statului Major General Valery Gerasimov a cerut măsuri pentru combaterea atacurilor aeriene ale armatei ucrainene asupra teritoriului Federației Ruse.

VALERII GHERASIMOV şeful Statului Major al Armatei Ruse: „Cer comandantului șef al Forțelor Aeriene și Direcției principale de informații își continuă activitatea sistematică pentru a identifica locurile în care sunt depozitare și de unde sunt lansate rachetele inamicului și alte tipuri de muniţii pentru a planifica lovituri preventive. Vom menține mijloacele de apărare aeriană într-o stare de pregătire pentru a acoperi infrastructura critică și instalațiile industriale în raza de acțiune a rachetelor inamice”.

Kievul nu a comentat atacurile cu rachete asupra regiunilor ruse şi peninsulei Crimeea raportate de ruşi.

În schimb, a anunţat despre noi atacuri lansate de ruşi în cursul nopţii asupra localităţilor ucrainene. Orașul Nikolaev din sudul ţării a fost ţinta unei rachete balistice ruseşti, dar deocamdată nu au fost raportate detalii privind consecinţele atacului. 

Ieri cu bombe ghidate a fost lovit oraşul Orekhovo din regiunea Zaporojie situat la 8 kilometri de linia frontului. Patru civili au murit şi alţi 16 au fost răniţi un urma atacurilor ruseşti. 

Azi, în jurul orei 11 şi 30 de minute în mai multe regiuni din nordul şi estul Ucrainei, inclusiv în capitala Kiev au răsunat sirenele de alarmă privind noi posibile atacuri aeriene ruseşti.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter