Extern

Atac ucrainean cu zeci de drone asupra mai multor regiuni din Rusia. 36 au fost doborâte de apărarea rusă

post-img
Atac ucrainean cu zeci de drone asupra mai multor regiuni din Rusia

Rusia a anunțat, luni dimineaţa, că a distrus în timpul nopţii 36 de drone ucrainene lansate asupra regiunilor din vest, la frontiera cu Ucraina, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Sistemele de apărare aeriană în serviciu au distrus şi eliminat 18 drone deasupra regiunii Briansk, nouă drone au fost distruse în regiunea Kursk şi nouă drone deasupra regiunii Belgorod", a raportat Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse pe Telegram, fără a informa despre eventuale distrugeri materiale sau răniţi. 

Dronele doborâte în regiunea Briansk nu au făcut nicio victimă şi nicio distrugere materială, a anunţat, la rândul său, pe Telegram guvernatorul local Aleksandr Bogomaz. 

În timpul nopţii precedente, apărarea rusă a anunţat că a doborât acelaşi număr de aeronave în şase regiuni din vest. 

Rusia şi Ucraina au folosit intens drone, printre care unele cu mari încărcături explozive a căror rază de acţiune poate atinge sute de kilometri, de la declanşarea invaziei ruse în februarie 2022. 

Ucraina şi-a intensificat atacurile împotriva teritoriului rus în 2024, vizând atât situri energetice, cât şi sate şi oraşe situate de partea cealaltă a frontierei. 

Moscova a revendicat duminică controlul asupra a două sate suplimentare în estul Ucrainei, după ocuparea unei alte localităţi vecine. 

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter