Social

Un tânăr ucrainean a tăinuit la control prezența unui document falsificat

post-img
Control frontieră

În punctul de trecere a frontierei Costești, polițiștii de frontieră au identificat printre pasagerii cursei „Moldova-Cehia” un cetățean al Ucrainei, care deținea un document falsificat. În declarații, străinul a comunicat că își cumpărase actul contra sumei de 400 EUR.

Cazul a fost înregistrat ieri, 2 iulie 2024, ca urmare a efectuării controlului în linia a doua, conform analizei de risc.

Astfel, pasagerul și bagajul acestuia au fost supuse verificărilor adiționale, iar în rezultat polițiștii de frontieră au descoperit un permis de conducere pretins a fi eliberat de către autoritățile ucrainene. În cadrul cercetării minuțioase a permisului a fost stabilit că acesta conține semne de falsificare.

La audieri, tânărul ucrainean a precizat că documentul este achiziționat în Cehia, contra sumei de 400 EUR, fiind ajutat de un intermediar.

În fapt, documentul a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Nord continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de deținere și folosire a actelor oficiale false.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter