Politic

La Chișinău a avut loc astăzi cea de-a treia reuniune a Trilateralei Moldova-România-Ucraina, în cadrul căreia a fost semnat un Memorandum privind combaterea dezinformării

La Chișinău a avut loc astăzi cea de-a treia reuniune a Trilateralei Moldova-România-Ucraina, în cadrul căreia a fost semnat un Memorandum privind combaterea dezinformării

La Chișinău a avut loc astăzi cea de-a treia reuniune a Trilateralei Moldova-România-Ucraina, în cadrul căreia a fost semnat un Memorandum privind combaterea dezinformării. Natalia Chicu se află la ministerul de Externe și ne oferă detalii. Natalia, bună seara, care au fost subiectele de pe agenda de discuții a celor trei miniştri de Externe.

MIHAI POPȘOI ministrul de Externe, Republica Moldova:"Declaraţia comună consemnează cu tărie faptul evident că statele noastre împărtăţesc viziuni şi preocupări similare cu privire la mediul de securitate şi se pronunţă ferm pentru un viitor european comun, democratic, paşnic şi prosper."


LUMINIȚA ODOBESCU ministrul de Externe, România:"Semnarea astăzi a Memorandului de înţelegere trilateral pentru combaterea dezinformării reprezintă dovada angajamentului nostru comun de a contracara acest fenomen printr-o cooperare mai bine strucutrată."


DMYTRO KULEBA ministrul de Externe, Ucraina: "Noi am coordonat eforturile pentru a lupta cu dezinformarea şi alte forme agresiune hibridă împotriva ţărilor noastre. Rusia va folosi tot arsenalul său propagandistic pentru a încercă să influenţeze alegerile prezidenţiale din Moldova şi referendumul din toamnă şi noi suntem gată să ne împărţim cu Moldova toate cunoştinţele pe care le deţinem în acest sens."


După încheiere reuniunii, deputatul Oazu Nantoi a fost decorat cu "Ordinul ucrainean pentru Merit, gradul III".Distincția i-a fost oferită de președintele Vlodimir Zelenki și înmânată de ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba.


OAZU NANTOI deputat: “Pe de o parte nu am făcut nimic, dar probabil poziția mea a fost apreciată. Eu înțeleg că există pluralism de opini dar să nu înțelegi ce crime comite regimul lui Putin împotriva Ucrainei, împotriva umanității. Eu sunt mândru de faptul că poziția me a fost apreciată și aceasta o să mă ajute să fiu și mai activ pe viitor pentru ca să contribui la coeziunea civică aici în R.Moldova, în fața pericolelelor care vin din partea F.Ruse.”

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter