Social

Maia Sandu a premiat absolvenții care au luat 10 pe linie la examenele de bacalaureat : „Vă urez să rămâneţi, în continuare la fel de dedicaţi, oneşti, insistenţi pentru ca să vă realizaţi visurile.”

Maia Sandu a premiat absolvenții care au luat 10 pe linie la examenele de bacalaureat : „Vă urez să rămâneţi, în continuare la fel de dedicaţi, oneşti, insistenţi pentru ca să vă realizaţi visurile.”

Zi specială pentru 57 de absolvenţi de liceu din Republica Moldova, care au luat 10 pe linie la examenele de bacalaureat din acest an. Tinerii au fost invitaţi astăzi la Preşedinţie, unde au fost premiaţi de şeful statului, Maia Sandu.

Pentru rezultate excelente la examenul naţional de bacalaureat, sesiunea 2024 .Se conferă, diploma de onoare a preşedintelui Republicii Moldova, următorilor absolvenţi. Ştefan Andon, liceul teoretic republican Aristotel, municipiul Chişinău.


Ştefan Andon a fost primul dintre cei 57 de absolvenţi de 10, care au primit diplome din partea preşedintelui Maia Sandu şi ministrul Educaţiei, Dan Perciun.


ŞTEFAN ANDON, absolvent: „Am fost foarte fericit astăzi la Preşedinţie, am simţit că munca mea e apreciată şi că munca mea, timp de 12 ani nu este în vant.”


Tânărul spune că vrea să-şi continue studiile la o univeristate din Germania sau România. Visează să devină inginer. 


ȘTEFAN ANDON, absolvent: „Nu exclud ideea de a reveni în țară și a ajuta la dezvoltarea industriei la noi în țată, deoarece noi avem nevoie de asta. Dar îmi doresc, în primul rând să fim parte la Uniunea Europeană și să avem un punct de start, să avem de unde începe.”


Iar Emilia Majar a absolvit liceul în oraşul Hînceşti. Tânăra spune că e foarte mândră de rezultatele pe care le-a obţinut la BAC şi recunoaşte că a avut emoţii mari la evenimentul de astăzi.

EMILIA MAJAR, absolventă: „Am avut emoții grandioase și mă bucur foarte mult. Este un eveniment unic în viața mea. ”


Emilia vrea să devină juristă, iar viitorul şi-l vede acasă, în Republica Moldova. 


EMILIA MAJAR, absolventă: „ Schimbarea, cu sigurnaţă este în mâinile tinerilor. Pentru că tineretul care vin cu idei inovatoare pentru a îmbunătăţi ţara.”


Ministrul Educaţiei, Dan Perciun, şi preşedintele Maia Sandu i-au încurajat pe absolvenţii sânguincioşi ca pe viitor, după încheierea studiilor universitare, să revină acasă şi să contribuie la dezvoltarea ţării.   


DAN PERCIUN, ministrul Educaţiei şi Cercetării: „Voi sunteţi nişte exemple extraordinare pentru întregul nostru sistem de învăţământ. Sper să aveţi o vancanţă de vară plină, să vă odihniţi după 12 ani de muncă grea şi să vă pregătiţi pentru încă cel puţin vreo 5 ani de studii. După care muncă, de dorit în beneficiul Republicii Moldova.”


MAIA SANDU, preşedintele Republicii Moldova: „Zece pe linie, este un rezultat extraordinar. Vreau să vă felicit cu acest rezultat. Vreau să felicit toţi absolvenţii, care au susţinut, în mod onest bacalaureatul. Vă urez să rămâneţi, în continuare la fel de dedicaţi, oneşti, insistenţi pentru ca să vă realizaţi visurile.”


57 de elevi au obţinut media 10 la toate examenele de Bacalaureat, cu 10 mai mulţi faţă de anul trecut.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter