Economic

Astăzi este data limită de depunere a cererilor pentru granturi oferite de proiectul AGGRI

post-img
imagine simbol

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, informează că data limită de depunere a cererilor pentru granturi oferite de proiectul AGGRI, destinate pentru producătorii din sectorul zootehnic, este 17 mai 2024.

Valoarea maximă a unui grant este de 1 milion de dolari SUA, însă nu mai mult de 50% din valoarea investiției eligibile. Printre investițiile eligibile se numără construcția sau modernizarea exploatațiilor zootehnice, dotarea exploatațiilor cu tehnică sau utilaje, dotarea exploatațiilor cu unitate de procesare a furajelor, achiziționarea animalelor de prăsilă și investiții în eficiența energetică a exploatației (stație de biogaz și panouri fotovoltaice).

Pentru a obține grantul, solicitanții trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

- Să fie înregistrați și să activeze pe teritoriul controlat de autoritățile Republicii Moldova, inclusiv pe teritoriul raionului Dubăsari, situat după traseul Rîbnița – Tiraspol, cu excepția or. Chișinău și or. Bălți, în conformitate cu legislația în vigoare;

- Să fie deținători legali ai bunurilor imobile și mobile ce fac obiectul stimulării prin mecanismul de grant, cu un termen de arendă/comodat de cel puțin cinci ani.

- Să dețină un plan de afacere viabil economic și financiar pe o perioadă de minimum 5 ani.

-Să își asume angajamentul de a contribui financiar cu cel puțin 50% din valoarea sub-proiectului investițional.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter